Sposób przygotowania:
Kopytka ziemnaczano dyniowe
Do miski przekładamy ugotowane ziemniaku ubijamy tłuczkiem albo przeciskamy przez praskę.
Studzimy ziemniaki.
Do zimnych ziemniaków dodajemy pure z dyni, wbijamy jajko wsypujemy mąki.
Zagniatamy masę jeżeli jeszcze jest klejąca dodajemy trochę mąki.
Na blat sypiemy trochę mąki, z porcji masy robimy wałeczek i lekko spłaszczamy, kroimy w ukośne kopytka.
Zagotować w garnku wodę, lekko osolić, wrzucić kopytka i gotować chwilę aż sobie wypłyną.
Masło rozpuszczamy,
Odsączamy z wody kopytka, polewamy masłem, posypujemy cukrem kokosowym i dodatkowo cynamonem, jeżeli go lubimy.
POLECAM!!!
Studzimy ziemniaki.
Do zimnych ziemniaków dodajemy pure z dyni, wbijamy jajko wsypujemy mąki.
Zagniatamy masę jeżeli jeszcze jest klejąca dodajemy trochę mąki.
Na blat sypiemy trochę mąki, z porcji masy robimy wałeczek i lekko spłaszczamy, kroimy w ukośne kopytka.
Zagotować w garnku wodę, lekko osolić, wrzucić kopytka i gotować chwilę aż sobie wypłyną.
Masło rozpuszczamy,
Odsączamy z wody kopytka, polewamy masłem, posypujemy cukrem kokosowym i dodatkowo cynamonem, jeżeli go lubimy.
POLECAM!!!
kasia900
gosia56
gusia1000