agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kopytka z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bardzo dobry przepis mojej przyjaciółki:)

Kopytka z boczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kopytka z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z boczkiem
Ziemniaki gotujemy ale najlepsze są takie z dnia poprzedniego i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.Pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie łączymy je z jajkiem oraz mąką i odrobiną soli. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno z łatwością odchodzić o ręki. Następnie formujemy cienkie ruloniki i kroimy skośnie w paski ok 1 cm grubości. Gotujemy w osolonej wrzącej wodzie do momentu wypłynięcia. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy razem na rumiano. Polewamy kopytka. Smacznego:)
Kopytka z boczkiem
gotowe ugotowane kopytka polewamy boczkiem z cebulką