lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kopytka z dodatkiem szczypioru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kopytka ze szczypiorkiem Na pewno tego jeszcze nikt nie wymyślił , bo tylko ja mogłam wpaść na taki pomysł

Kopytka z dodatkiem szczypioru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka z dodatkiem szczypioru

 

  • Ziemniaki 1 kg ugotowane najlepiej z dnia poprzedniego.
  • Jajo1 szt.
  • Mąka 1-2 szklanki zależy jak się ciasto zagniata .
  • Szczypior 1 pęczek
  • Sól prowansalska do smaku .
  • Trochę pieprzu białego mielonego .

Sposób przygotowania:

Kopytka z dodatkiem szczypioru
Gotujemy ziemniaki dzień wcześniej Mielimy ziemniaki , dodajemy jajo Mielimy szczypior i dodajemy teraz przyprawy. Dodajemy mąkę tortową typ 450 zarabiamy ciasto. Wałkujemy rękoma robimy wałeczki , lekko dociskamy i kroimy na skos. Gotujemy wodę dodajemy łyżkę oleju nie będą się sklejały. Po ugotowaniu podajemy z czym chcemy
Kopytka z dodatkiem szczypioru
Gotujemy ziemniaki dzień wcześniej Mielimy ziemniaki
Kopytka z dodatkiem szczypioru
Mielimy szczypior i dodajemy teraz przyprawy.
Kopytka z dodatkiem szczypioru
Dodajemy jajo .Dodajemy mąkę tortową typ 450 zarabiamy ciasto.
Kopytka z dodatkiem szczypioru
Wałkujemy rękoma robimy wałeczki , lekko dociskamy i kroimy na skos.