kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Złociste kopytka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nigdy nie przepadałam za kopytkami i postanowiłam to zmienić. Wyszły mi naprawdę pyszne i od tej pory uwielbiam moje złociste kopytka...;-)

Złociste kopytka

Składniki:

Złociste kopytka

 

Sposób przygotowania:

Złociste kopytka
Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Połącz z mąkami i jajkiem. Zagnieć ciasto. Podziel na kilka części. Uformuj wałek i krój krótkie i ukośne wałeczki- kopytka. Zagotuj wodę z odrobiną soli i łyżką oleju. Wrzucaj kopytka na gotującą się wodę, zamieszaj i gotuj aż wypłyną na wierzch. Koipytka nieco przestudź. Rozgrzej na patelni oliwę wrzuć na nią kopytka i posyp je dokładnie bułką tartą. Podsmaż je na złoto. Podajemy gorące. Smacznego!:-)