Sposób przygotowania:
Kopytka z gulaszem
Ziemniaki z łyżeczką soli ugotować , następnie zmielić ich przez maszynkę. Wyłożyć na stolnicę dodać jajko , żółtko,obie mąki i wyrobić ciasto. Brać po trochu zrobić długi rulon i krpić po skosie na małe kawałki ,w ten sposób powstają kopytka. W międzyczasie robić do nich gulasz. W niewielkiej ilości tłuszczu zrumienić cebulę,dodać pokrojone w kostkę mięso i dusić na małym ogniu do miękkości , lekko posolić. Gdy będzie się mocno smażyć można podlać odrobiną wody , aby się nie przypaliło. W połowie szklanki wody rozczepać mąkę i zalać mięso mieszając przyprawić według uznania. W 2 litrach wody i1 łyżce soli ugotować kopytka. Gdy woda się zagotuje wrzucać kopytka i od chili zagotowania się gotować około 5min. Podawać ciepłe polane gulaszem. Pycha.