Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Kopytka z pieczarkami w środku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiedy znudziły wam się już zwykłe kopytka, te będą miłym urozmaiceniem obiadu :)

Kopytka z pieczarkami w środku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka z pieczarkami w środku

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z pieczarkami w środku
Ziemniaki rozdrabniamy: tłuczkiem/widelcem/przepuszczamy przez praskę - sposób dowolny. Dodajemy wegetę i wbijamy dwa jajka, mieszamy. Pieczarki obieramy i kroimy drobniuteńko. Wsypujemy do ziemniaków. Dodajemy obie mąki, wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na części, formujemy wałeczki i kroimy z nich kopytka. Gotujemy wodę z solą i odrobiną oleju. Wrzucamy kopytka i gotujemy 10-15 min od momentu wypłynięcia. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Podajemy z sosem do obiadu,przysmażone, lub jak nam się podoba :)
Kopytka z pieczarkami w środku
Ziemniaki rozdrabniamy jak najlepiej umiemy
Kopytka z pieczarkami w środku
Pieczarki obieramy i drobniutko siekamy, wrzucamy do ciasta
Kopytka z pieczarkami w środku
Formujemy wałeczki z ciasta i kroimy w kopytka
Kopytka z pieczarkami w środku
Gotujemy w osolonym wrzątku z odrobiną oleju i odcedzamy