s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Kopytka z puree ziemniaczanego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki sposób na pyszne kopytka

Kopytka z puree ziemniaczanego

Składniki:

Kopytka z puree ziemniaczanego

 

  • opakowanie puree ziemniaczanego
  • 3 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

Kopytka z puree ziemniaczanego
1.Puree przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy;
2.Do wystudzonego puree dodajemy mąką, jajko, sól i wyrabiamy ciasto;
3.Z wyrobionego ciasta odkrawamy około 5 cm kawałki, rolujemy do uzyskania walca grubości 1 cm i kroimy kopytka;
4.Wrzucamy kopytka do osolonego wrzątku i gotujemy do wypłynięcia.