SUPERPRZEPIS

Kopytka ze szpinakiem

  • 3
  • bajtek
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Kopytka ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

dobre dla osób, które nie lubią szpinaku...... a powinny go jeść :O)

Składniki:

Kopytka ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kopytka ze szpinakiem
Ziemniaki obrać, ugotować, przepuścić przez praskę, ostudzić i połączyć z rozmrożonym szpinakiem.Wyrównać powierzchnię , podzielić na 4 równe części, 1/4 cz odłożyć na bok i w to miejsce wsypać mąkę pszenną + mąkę ziemniaczaną, wbić jajo i wszystko dokładnie połączyć. Następnie formować wałeczki, oprószyć mąką i ciąć na ukos małe kopytka.Wrzucać partiami na wrzącą , osoloną wodę- delikatnie przemieszać łyżką drewnianą, gotować od wypłynięcia na powierzchnię 2-4 min/czym mniejsze, tym krócej/.Podawać z cebulką lub skwarkami, jednak najsmaczniejsze są z mięsem i sosem + dobra surówka. :O)
Kopytka ze szpinakiem
rozmrozić szpinak i przepuscić przez praskę razem z ziemniakami
Kopytka ze szpinakiem
ziemniaki połączone ze szpinakiem, podzielić na 4 równe części
Kopytka ze szpinakiem
1 część ziemniaków wyłożyć na wierzch i w to miejsce uzupełnic mąką pszenną i ziemniaczaną
Kopytka ze szpinakiem
wbić jajko i dokładnie połączyć z ziemniakami i szpinakiem