Sposób przygotowania:
Kopytka ze szpinakiem
1-Obrałam ziemianki i ugotowałam .
2- Następnie odsączamy wodę czyli odcedzamy ziemniaki
3- Najlepiej przemielić je jeszcze
4-Dodajemy odsączony szpinak,pokrojony drobno mąkę, masło, jajka, doprawiamy solą i pieprzem.
5- Zagniatamy ciasto, formujemy wałki kroimy na 2 cm kluseczki. 6-. Wrzucamy je na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować delikatnie.odcedzić i usmażyć
2- Następnie odsączamy wodę czyli odcedzamy ziemniaki
3- Najlepiej przemielić je jeszcze
4-Dodajemy odsączony szpinak,pokrojony drobno mąkę, masło, jajka, doprawiamy solą i pieprzem.
5- Zagniatamy ciasto, formujemy wałki kroimy na 2 cm kluseczki. 6-. Wrzucamy je na osolony wrzątek, gdy wypłyną wyjmować delikatnie.odcedzić i usmażyć