Sposób przygotowania:
Korże z makiem.
Mak przesiać przez sito.Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę,posiekać z tłuszczem,dodać jajko,mak,przesi-
-any cukier i tyle mleka lub wody,aby ciasto dało się zagnieść łatwo.
Wałkować na cienko,układać na natłuszczonej blasze,wyrównać brzegi,nakłuć w wielu miejscach.Kroić ostrym radełkiem na kwadr-
-aty.Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.Zdejmować bardzo ostrożnie z blachy,gdyż łatwo się kruszą.
-any cukier i tyle mleka lub wody,aby ciasto dało się zagnieść łatwo.
Wałkować na cienko,układać na natłuszczonej blasze,wyrównać brzegi,nakłuć w wielu miejscach.Kroić ostrym radełkiem na kwadr-
-aty.Piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.Zdejmować bardzo ostrożnie z blachy,gdyż łatwo się kruszą.