Sposób przygotowania:
Korzenna choinka
Miód zagotuj z przyprawami.
Przesianą mąkę posiekaj z zimnym masłem, po chwili dodaj pozostałe sypkie składniki (cukier i kakao), wbij jajka i dodaj ostudzoną masę miodową, całość dokładnie zagnieć.
Z wyrobionego ciasta wytnij około trzydziestu gwiazdek w ośmiu rozmiarach, ciastka piecz 15min w 160stop.
Upieczone pierniki smaruj nutellą i układaj jedne na drugich zaczynając od największych, a kończąc na najmniejszych.
Gotową choinkę polej białą czekoladą i udekoruj.
Przesianą mąkę posiekaj z zimnym masłem, po chwili dodaj pozostałe sypkie składniki (cukier i kakao), wbij jajka i dodaj ostudzoną masę miodową, całość dokładnie zagnieć.
Z wyrobionego ciasta wytnij około trzydziestu gwiazdek w ośmiu rozmiarach, ciastka piecz 15min w 160stop.
Upieczone pierniki smaruj nutellą i układaj jedne na drugich zaczynając od największych, a kończąc na najmniejszych.
Gotową choinkę polej białą czekoladą i udekoruj.