beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Korzenne śledzie z farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najprostsza przekąska śledziowa.

Korzenne śledzie z farszem

Składniki:

Korzenne śledzie z farszem

 

  • płaty śledziowe z zalewy korzennej 4 sztuki
  • cebula 11/2 sztuki
  • ogórki konserwowe 3 sztuki
  • papryka 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Korzenne śledzie z farszem
Cebulę obrać ,pokroić w krążki.Sparzyć na sicie i osączyć.Można wymieszać z cebulą z zalewy.Ogórki ,paprykę i pozostałą cebulę pokroić w kostkę. Cebulę można sparzyć i osączyć.Oprószyć solą i pieprzem. Ogórki, paprykę i cebulę pokrojoną w kostkę razem wymieszać. Farsz nakładać na płaty śledziowe. Zwijać roladki, spiąć wykałaczką i postawić na półmisku. Obłożyć Smaczna pozostałą cebulą.