2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Korzenne wiśnie z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniale jest się cieszyć smakiem owoców przez cały rok.Taka konfitura na ciepłej bułeczce, zimą, poprawi samopoczucie, a dodana do ciasta sprawi że stanie się wykwintne. Polecam!

Korzenne wiśnie z migdałami

Składniki:

Korzenne wiśnie z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Korzenne wiśnie z migdałami

ETAP 1:

Korzenne wiśnie z migdałami
Wydrylowane wiśnie zagotowyjemy z przyprawami i cukrem

Wydrylowane wiśnie włożyć do garnka, dodać wszystkie korzenne przyprawy, całą laskę wanilii przeciętą na pół, sok z cytryny oraz cukier, doprowadzić do wrzenia,

ETAP 2:

Korzenne wiśnie z migdałami
pod koniec dodajemy migdały i wlewamy do słoiczków

Gotować 20 minut na wolniutkim ogniu cały czas mieszając,wyłowić anyżek, cynamon i wanilię i wyrzucić, wsypać żelfiks, oraz płatki migdałowe, gotować 2-3 minuty, po czym rozlewać do wyparzonych czystych słoiczków, zakręcać, okręcić w gruby koc. Zostawić na cała noc i wynieść do spiżarki.