Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Korzenny mus jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny dodatek do wielu dań, ciast, naleśników, ciasteczek, babeczek albo jogurtu. Bardzo apetyczne!

Korzenny mus jabłkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Korzenny mus jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Korzenny mus jabłkowy
Jabłka myjemy, kroimy w ćwiartki, usuwamy środki i ogryzki. Następnie kroimy w kostkę. Nakładamy na patelnię (bez tłuszczu), posypujemy wszystko przyprawami oraz cukrem. Trzymamy na ogniu co jakiś czas mieszając. Kiedy jabłuszka będą miękkie przekładamy do blendera. Miksujemy. Nakładamy do słoiczka i korzystamy codziennie :)
Korzenny mus jabłkowy
Etap 1 - nakładamy pokrojone jabłka na patelnię
Korzenny mus jabłkowy
Etap 2 - posypujemy przyprawami i mieszamy
Korzenny mus jabłkowy
Etap 3 - miękkie owoce przekładamy do blendera
Korzenny mus jabłkowy
Etap 4 - wszystko dokładnie miksujemy