Sposób przygotowania:
Kostka alpejskaEtap 1
Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z cukrem, następnie ubijając dodawać po 1 żółtku. na koniec delikatnie wymieszać masę jajeczna z suchymi składnikami. Piec w temperaturze 175ºC przez około 20 - 25 minut.
Etap 2
Masło należy utrzeć tak żeby było puszyste, dodawać potem porcjami masę krówkową ciągle ucierając na przemian z kawą. Na końcu wymieszać z ajerkoniakiem i bezami.
Etap 3
Na ochłodzony biszkopt ułożyć krem kajmakowy i schłodzić przez ok. 4 godziny.
Etap 4
Po tym czasie ubić śmietanę 36% na sztywno z cukrem pudrem i położyć na masie kajmakowej.
Etap 5
Przed podaniem posypać tartą czekoladą, cukrem pudrem.