ana25

ana25

Kucharz
[Przepisów: 8]

Kostka beskidzka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cudnie wyglada ,a jeszcze lepiej smakuje

Kostka beskidzka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kostka beskidzka

 

  • biszkopt czekoladowy
  • 5 jaj,
  • szklanka mąki,
  • szklanka cukru,
  • łyzeczka proszku do pieczenia,
  • 2 lyzki kakao
  • krem
  • 35 deko bezów,
  • 370 g margaryny,
  • mleko skondensowane w puszce ugotowane lub puszka masy krowkowej,
  • wódka 50 ml

Sposób przygotowania:

Kostka beskidzka
Biszkopt-oddzielamy zoltka od bialek i ubijamy piane ,do piany dodajemy cukier ,nastepnie zoltka oraz na sam koniec wymieszana make z proszkiem i kakao i mieszamy lyzka nastepnie wylewamy na posmarowana tluszczem i wylozona papierem blaszke. pieczemy ok.45 min. Margaryne ucieramy z masa krowkowa dodajemy pokruszone na male kawalki bezy i odrobine wodki-mieszamy . wykladamy na wystudzony biszkopt.na wierzch kruszymy bezy ,lub scieramy czekolade i na to mozemy polac polewa. biszkopt rowniez nasaczamy wodka ,zanim wylozymy na niego mase.
Kostka beskidzka
biszkopt
Kostka beskidzka
ciasto bez polewy
Kostka beskidzka
z polewa
Kostka beskidzka
smacznego:)

Tagi:

biszkopt