Sposób przygotowania:
Kostka orzechowo-karmelowa
ciasto na blat kruchy- wymieszać wszystkie składniki według receptury, wymieszać w ubijarce cukierniczej za pomocą mieszadła
do połączenia składników,następnie rozwałkować ciasto, dopasować do wielkości blachy 60x40 nałożyć na blachę i wypiec w temp 200C przez około 10-12 minut
.Składniki na blat biszkoptowy należy wymieszać rówinez według składników w ubijarce na wolnych obrotach do połączenia składników . Pod koniec ubijania dodać kakao delikatnie wsypując.
Masę biszkoptowa rozłożyć na blachach o wymiarach 60x40 wyłożonych papierem. Piec w temp.230 C około 5-6 minut.
Składniki na masę kajmakowo-orzechową: tłuszcz rozpuścić , dodać pozostałe składniki i podgrzewać do połączenia się masy.
Tak przygotowaną masę rozłożyć na wczesniej upieczony blat ciasta kruchego całość przykryć biszkoptem kakaowym.
W celu przygotowania kremu śmietanowego : tłuszcz napowietrzyć następnie dodać śmietankę Cremix , Fantazję waniliowa i ubijać ok 2 min, a w końcowej fazie dodać spiritus.
Tak przygotowany krem śmietanowy rozłożyć na spód ciasta i przykryć biszkoptem kakaowym . Odstawić do schłodzenia na ok. 30 min.
Masa na wykończenie :śmietankę zagotować , dodać pozostałe składniki , całość połączyć i rozłożyć równomiernie na całej powierzchni kostki , następnie odstawić do schłodzenia.
do połączenia składników,następnie rozwałkować ciasto, dopasować do wielkości blachy 60x40 nałożyć na blachę i wypiec w temp 200C przez około 10-12 minut
.Składniki na blat biszkoptowy należy wymieszać rówinez według składników w ubijarce na wolnych obrotach do połączenia składników . Pod koniec ubijania dodać kakao delikatnie wsypując.
Masę biszkoptowa rozłożyć na blachach o wymiarach 60x40 wyłożonych papierem. Piec w temp.230 C około 5-6 minut.
Składniki na masę kajmakowo-orzechową: tłuszcz rozpuścić , dodać pozostałe składniki i podgrzewać do połączenia się masy.
Tak przygotowaną masę rozłożyć na wczesniej upieczony blat ciasta kruchego całość przykryć biszkoptem kakaowym.
W celu przygotowania kremu śmietanowego : tłuszcz napowietrzyć następnie dodać śmietankę Cremix , Fantazję waniliowa i ubijać ok 2 min, a w końcowej fazie dodać spiritus.
Tak przygotowany krem śmietanowy rozłożyć na spód ciasta i przykryć biszkoptem kakaowym . Odstawić do schłodzenia na ok. 30 min.
Masa na wykończenie :śmietankę zagotować , dodać pozostałe składniki , całość połączyć i rozłożyć równomiernie na całej powierzchni kostki , następnie odstawić do schłodzenia.