Sposób przygotowania:
Koszyczki serowe z sałatką
Ser zetrzeć na drobnej jarzynowej tarce, podzielić na 8 części. Na rozgrzaną teflonową patelnię rozłożyć (każdą część oddzielnie) równomiernie warstwę startego sera formując okrąg o szer około 12-15cm. Stopiony i lekko zrumieniony ser przełożyć łopatką na odwróconą do góry dnem literatkę, foremkę babeczki lub miseczkę. Uformować dowolny kształt koszyczka, pozostawić do ostudzenia i stwardnienia. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka ugotować, odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę osaczyć z zalewy. Mięso z kurczaka, ugotowane na twardo jajko i kiszonego ogórka pokroić w kostkę. cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać. Koszyczki serowe zdjąć z foremek, napełnić sałatką, ozdobić według uznania, podawać.