justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Koszyczki z karkówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mój mąż uwielbia karkówkę, z dodatkami smakowała mu znacznie bardziej...

Koszyczki z karkówki

Składniki:

Koszyczki z karkówki

 

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • słoik papryki marynowanej
  • kilka plasterków sera
  • sól i pieprz
  • przyprawa do karkówki
  • vegeta
  • musztarda stołowa
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Koszyczki z karkówki
Z mięsa kroimy średniej grubości kotlety. Ubijamy je, ale nie za cienko, żeby karkówka się nie rozpadła. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem, vegetą i przyprawą do karkówki. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony musztardą. Na środek kładziemy kawałek sera, ogórka, cebulki i papryki. Zwijamy jak na zrazy i spinamy wykałaczkami. Karkówkę ciężko jest zwinąć jak na zrazy, dlatego ja każdą kieszonkę spięłam co najmniej dwoma wykałaczkami. Gotowe kieszonki rozkładamy na podlanej tłuszczem blasze i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około godziny, do momentu kiedy mięso się zarumieni.