Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kotleciki chlebowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pokrojony chleb moczymy w mleku lub bulionie i dokładnie odciskamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę, jajka i starannie wyrabiamy.

Kotleciki chlebowe

Składniki:

Kotleciki chlebowe

 

  • 1/2 bochenka czerstwego chleba
  • 2 szklanki mleka lub bulionu z kostki
  • duża cebula
  • 2-3 jajka
  • dowolna przyprawa ziołowa
  • sól,pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotleciki chlebowe
Pokrojony chleb moczymy w mleku lub bulionie i dokładnie odciskamy. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę, jajka i starannie wyrabiamy.Całość przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na oleju z obu stron na złoto.
Smacznego