monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1321]

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowa i sałatą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Propozycja dla tych, którym znudziły się klasyczne kotlety w panierce. Pysznie, dosyć lekko, a przy tym w wersji wakacyjnej. Zapraszam.

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowa i sałatą

Składniki:

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowa i sałatą

 

  • 1 nieduża pierś kurczaka
  • 2 liście sałaty- również nieduże
  • garść fasolki szparagowej żółtej
  • 1/2 czerwonej papryki szpiczastej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartej mozzarelli
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowa i sałatą

ETAP 1:

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowa i sałatą
wszystkie składniki rozdrobić i wymieszać

Fasolkę obrać i ugotować do miękkości. Ostudzić i pokroić na małe kawałki. Mięso sprawić i również pokroić na małe kawałki. Sałatę zwinąć w rulon i posiekać. Paprykę pokroić w krążki. Wszystkie rozdrobnione składniki przełożyć do miski, wstępnie wymieszać.

ETAP 2:

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowa i sałatą
dodać ser, jajka i mąkę i wymieszać dokładnie

Dodać ser. W drugiej misce wymieszać jajka z przyprawami i mąką. Dodać mięso z warzywami, wymieszać całość.

ETAP 3:

Kotleciki drobiowe z fasolką szparagowa i sałatą
smazyć na rumiano z każdej strony

Na rozgrzaną patelnie dodać odrobinę oleju i nakładać po łyżce masy mięsnej. Wyrównać, smażyć kotleciki z obu stron na rumiano.
Smacznego!