alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotleciki drobiowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjne kotleciki a la gołąbki z drobiowego mięsa mielonego z dodatkiem pieczarek i sera żółtego. Polecam.

Kotleciki drobiowe z pieczarkami

Składniki:

Kotleciki drobiowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe z pieczarkami
Ryż dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i podsmażamy na oleju.

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy, również podsmażamy. Ser ścieramy na tarce.

Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy mięso mielone , przyprawy i jajka. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju.

Smacznego.