gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotleciki drobiowo - porowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane kotleciki drobiowo - porowe podaję z ziemniakami i surówką na obiad jako danie główne.

Kotleciki drobiowo - porowe

Składniki:

Kotleciki drobiowo - porowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowo - porowe

ETAP 1:

Kotleciki drobiowo - porowe
Pokrojony w kostkę filet z udźca z kurczaka przekładamy do miski.

Filet z udźca z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę, przekładamy do miski.

ETAP 2:

Kotleciki drobiowo - porowe
Do fileta z kurczaka dodajemy drobno posiekany por.

Por płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do mięsa.

ETAP 3:

Kotleciki drobiowo - porowe
do mięsa i pora dodajemy jajka, makę ziemniaczaną oraz przyprawy.

Następnie wbijamy jajka, wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz przyprawy.

ETAP 4:

Kotleciki drobiowo - porowe
Kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor.

Wszystko razem dokładnie mieszamy. Masę nabieramy łyżką i formując kotleciki wykładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z obu stron na złoty kolor.