Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotleciki mięsno porowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne kotlety drobiowo porowe. Smakują najlepiej z ziemniaczkami z masełkiem i surówką. Do kotletów można dodać kilka duszonych pieczarek.

Kotleciki mięsno porowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mięsno porowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mięsno porowe
Ser ścieramy na tarce. Mięso kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę podsmażamy na oleju i dodajemy pokrojonego w paseczki pora , doprawiamy i dusimy do miękkości. Odstawiamy do ostygnięcia. Jajka miksujemy z mąkami i przyprawą do gyrosa dodajemy mięso , ser żółty i pora. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy porcję masy formując kotlety, Smażymy na złoty kolor z obu stron. 
Kotleciki mięsno porowe
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w kostkę
Kotleciki mięsno porowe
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę podsmażamy na oleju i dodajemy pokrojonego w paseczki pora , doprawiamy i dusimy do miękkości.
Kotleciki mięsno porowe
Jajka miksujemy z mąkami i przyprawą do gyrosa dodajemy mięso , ser żółty i pora. Dokładnie mieszamy.
Kotleciki mięsno porowe
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy porcję masy formując kotlety smażymy na złoty kolor