Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kotleciki drobiowo- indycze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne kotleciki drobiowe.

Kotleciki drobiowo- indycze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki drobiowo- indycze

 

  • 30 dag mielone mięso indycze,
  • tłuszcz do smażenia,
  • 1 szklanka mleko,
  • 2 łyżeczki posiekana natka pietruszki,
  • do smaku Przyprawa do mięsa mielonego,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 2 sztuki ogórki konserwowe,
  • 1 sztuka jajko,
  • 1 sztuka czerstwa bułka,
  • 30 dag mielone mięso drobiowe,
  • 1 szklanka bułka tarta

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowo- indycze
Czerstwą bułkę namoczyć w mleku i odstawić. Oba mięsa mielone przełożyć do miski, dodać do nich wyciśnięta z mleka bułkę, jajko, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki, posiekaną natkę. Wyrobić masę na kotlety doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z mięsa formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Kotleciki drobiowo- indycze
Kotleciki drobiowo- indycze
Kotleciki drobiowo- indycze
Kotleciki drobiowo- indycze Kotleciki dr