zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kotleciki drobiowo warzywne

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

smaczne kotleciki .....................

Kotleciki drobiowo warzywne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki drobiowo warzywne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowo warzywne
Udko umyć i wytrybować ( skórę i kość można zużyć do zupy ). Marchew i cebule obrać a potem umyć. Wytrybowane mięso z udka zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku razem z cebulą, mozzarellą i marchewką do miski. Do zmielonych składników zetrzeć o tarce o grubych oczkach cukinię i posiekać szpinak , który także dodać do miski. Następnie dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą i wymieszać masę. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z dowolnymi dodatkami na gorąco.
Kotleciki drobiowo warzywne
uformowane kotleciki smażyć najpierw ...
Kotleciki drobiowo warzywne
z jednej strony a potem z drugiej na złoto brązowy kolor
Kotleciki drobiowo warzywne
usmażone ktleciki odsaczyć na ręczniku papierowym