Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowo warzywne
Udko umyć i wytrybować ( skórę i kość można zużyć do zupy ). Marchew i cebule obrać a potem umyć. Wytrybowane mięso z udka zmielić w maszynce do mięsa na grubym sitku razem z cebulą, mozzarellą i marchewką do miski. Do zmielonych składników zetrzeć o tarce o grubych oczkach cukinię i posiekać szpinak , który także dodać do miski. Następnie dodać przyprawy, jajko i bułkę tartą i wymieszać masę. Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z dowolnymi dodatkami na gorąco.
zbysiowa
Netka
monikaT83
gusia1000
Alex_M
zewa
edytaha
zewa
:)