malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kotleciki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie kotlety możemy odsączyć na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu. Są bardzo smaczne i tanie w wykonaniu.

Kotleciki jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
Dwa jajka zostawiamy. Natomiast pozostałe gotujemy na twardo. Siekamy bardzo drobno. Przekładamy do miski. Następnie dodajemy sól oraz pieprz. Dodajemy posiekany por. Dodajemy też koper. Wsypujemy bułkę tartą. Następnie wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy uformowane dłoniami kotlety na złoto.
Kotleciki jajeczne
Jajka ugotowane i obrane już ze skorupek
Kotleciki jajeczne
Jajka pokrojone w kostkę a następnie posiekane
Kotleciki jajeczne
Por pokrojony w krążki a potem w kosteczkę
Kotleciki jajeczne
Kotlety wrzucone na gorący olej podczas smażenia

Tagi:

jajko tarta jajka