paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Kotleciki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Obiad idealny na niedzielę dla jaroszy i ich rodzin. Wszyscy będą zachwyceni smakiem kotletów. Naprawdę warto spróbować!

Kotleciki jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
6 jajek gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę. Pieczarki myjemy, obieramy i również drobno kroimy. Następnie Siekamy umytą i osuszoną natkę pietruszki i mieszamy wszystkie składniki. Teraz dodajemy surowe jajko, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i mieszamy dokładnie. Formujemy kuliste kotlety, osypujemy bułką tartą lub opcjonalnie otrębami pszennymi. Smażymy na oleju, aż się zarumienią.
Kotleciki jajeczne
Do ugotowanych jajek, pieczarek i natki pietruszki dodajemy resztę składników.
Kotleciki jajeczne
Mieszamy wszystko razem, aby masa dala się łatwo formować.
Kotleciki jajeczne
Formujemy kotlety tak, aby się nie rozpadały i miały kulisty kształt.
Kotleciki jajeczne
Obtaczamy kotleciki w bułce tartej i smażymy, aż się zarumienią.

Tagi:

jajko tarta jajka