madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Kotleciki jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do tego rodzaju kotlecików fajnym dodatkiem będzie jakiś ostry sos np. musztardowy lub chrzanowy i ziemniaki

Kotleciki jajeczne

Składniki:

Kotleciki jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne
Osiem jajek gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do miski, dodajemy surowe jajko, umyty i posiekany szczypiorek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i delikatnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotleciki które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy z każdej strony na rumiany kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka