Sposób przygotowania:
Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami
Kiszoną kapustę jeśli jest mocno kwaśna wypłukać z dwa razy w zimnej wodzie. Ugotować kapustę do miękkości z liściem laurowym, zielem angielskim, papryką słodką, kostką rosołową grzybową w nie wielkiej ilości wody.
Cebulę pokrojoną drobno podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cienko pieczarki, usmażyć z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Kapustę z wodą dodać do pieczarek, wymieszać, gotować z 5 minut, dodać pieprz mielony, sól, przyprawę w płynie, cukier.
Wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia.
Zdjąć z ognia i zostawić na 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Cebulę pokrojoną drobno podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cienko pieczarki, usmażyć z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.
Kapustę z wodą dodać do pieczarek, wymieszać, gotować z 5 minut, dodać pieprz mielony, sól, przyprawę w płynie, cukier.
Wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia.
Zdjąć z ognia i zostawić na 30 minut, aby smaki się przegryzły.