ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1004]

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna, aromatyczna kiszona kapusta z pieczarkami. Doskonała do obiadu, ale też i do pieczywa.

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami
Kiszoną kapustę jeśli jest mocno kwaśna wypłukać z dwa razy w zimnej wodzie. Ugotować kapustę do miękkości z liściem laurowym, zielem angielskim, papryką słodką, kostką rosołową grzybową w nie wielkiej ilości wody.

Cebulę pokrojoną drobno podsmażyć na oleju, dodać pokrojone cienko pieczarki, usmażyć z 10 minut na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać.

Kapustę z wodą dodać do pieczarek, wymieszać, gotować z 5 minut, dodać pieprz mielony, sól, przyprawę w płynie, cukier.

Wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia.

Zdjąć z ognia i zostawić na 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana
Zamiast pieczarek można dodać również boczniaki.
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana
Kapusta po ugotowaniu powinna mieć trochę wody.
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana
Kapustę dodać z woda do pieczarek i wymieszać.
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana
Po wsypaniu od razu szybko wymieszać do zagęszczenia.
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana
Kapusta kiszona z pieczarkami zasmażana