motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kotleciki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlet schabowy marynowany

Kotleciki marynowane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki marynowane

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki marynowane
Umytego i osuszonego kotleta kroimy na grubsze plasterki. Dajemy na talerzyk i polewamy oliwą. Następnie oprószamy kucharkiem i ziołami prowansalskimi z wszystkich stron. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Zamarynowane mięsko smażymy na rozgrzanej patelni razem z cebulką. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu. Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody. Doprowadzamy do wrzenia i mieszamy, aby sos zgęstniał.
Kotleciki marynowane
Etap 1 Mięso polewamy olejem i oprószamy przyprawami
Kotleciki marynowane
Etap 2 Smażymy na rozgrzanej patelni z cebulką
Kotleciki marynowane
Etap 3 Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem

Tagi:

zioła schab