martii

martii

Kucharz
[Przepisów: 4]

Kotleciki mielone nadziewane

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Z nadzieniem !

Kotleciki mielone nadziewane

Składniki:

Kotleciki mielone nadziewane

 

  • 0,5 kg mięso mielone wieprzowo-wołowe
  • 2 jajka
  • przyprawa do kurczaka
  • bułka tarta
  • 2 cebule średnie
  • serek topiony
  • pieprz i sól

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone nadziewane
1.Do mięsa mielonego należy wrzucić 2 cebule bardzo drobnopokrojone do tego dodać 2 jajka, następnie do smaku ,sól,pieprz,przyprawę do kurczaka. Wymieszać a następnie dodawać bułki tartej do momentu aż wyrabiane mięso mielone przestanie kleić się i będzie łatwo poddawać się formowaniu (nie przesadzić z bułką tartą !)2.Pokroić serek topiony w małe kawałeczki3.Podczas formowania kotlecików w środku umieszczamy kawałki serka topionego i szczelnie zamykamy formę. Obtaczamy dodatkowo w bułce tartej i smażymy !4.Smażenie wstępne do zarumienienia na patelni. A później dusimy pod przykryciem około 10 minut.