Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone nadziewane
1.Do mięsa mielonego należy wrzucić 2 cebule bardzo drobnopokrojone do tego dodać 2 jajka, następnie do smaku ,sól,pieprz,przyprawę do kurczaka. Wymieszać a następnie dodawać bułki tartej do momentu aż wyrabiane mięso mielone przestanie kleić się i będzie łatwo poddawać się formowaniu (nie przesadzić z bułką tartą !)2.Pokroić serek topiony w małe kawałeczki3.Podczas formowania kotlecików w środku umieszczamy kawałki serka topionego i szczelnie zamykamy formę. Obtaczamy dodatkowo w bułce tartej i smażymy !4.Smażenie wstępne do zarumienienia na patelni. A później dusimy pod przykryciem około 10 minut.
kamil0993
martii
Natala1210
martii
I obiadek gotowy !
kinga
martii
Dziękuję ! A ja z kolei zastosuję Twój przepis z serem żółtym ! :-))
andziulka92