Sposób przygotowania:
Kotleciki serowo-ziemniaczane z pieczarkami
Ugotowane ziemniaki jeszcze ciepłe dokładnie rozgnieść tłuczkiem. Drobno pokrojoną czerwoną cebulę zeszklić na łyżce masła. Ziemniaki wymieszać z cebulą, szczypiorkiem, mąką, 1 jajkiem i serem. doprawić do smaku solą i pieprzem. Na pozostałym maśle podsmażyć pokrojone w kostkę pieczarki z białą cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Z ciasta ziemniaczanego formować placuszki, nakładać farsz z pieczarek, przykryć drugim plackiem, zlepić, wyciąć szklanką. Kotleciki zanużać w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Rumienić na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osączyć na ręczniku, podawać do mięsa i surówki zamiast ziemniaków.