Sposób przygotowania:
Kotleciki pieczarkowe
Pieczarki myjemy, oczyszczamy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek również trzemy na tarce. Ugotowane na twardo jajka siekamy drobno lub trzemy na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki siekamy drobno. Pieczarki wraz z czosnkiem i cebulą podsmażamy przez kilka minut (5-7 minut) na niewielkiej ilości oleju. Do przestudzonych pieczarek dodajemy posiekane jajka i natkę pietruszki. Wbijamy 2 jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dosypujemy ze 3-4 łyżki tartej bułki - tak, żeby dało się formować kotleciki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka, dosypujemy jeszcze trochę bułki, ale nie za dużo. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką albo z pieczywem. Z tej ilości składników wyszło mi 15 średniej wielkości kotlecików. SMACZNEGO :)
zbysiowa
AnetaŚw
No fakt, bo przecież jajka są........ A weganie nie jedzą żadnych produktów zwierzęcych.
zbysiowa
Dokładnie ;)