Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kotleciki z pieczarkami i wędliną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki z pieczarkami i wędliną to szybki i smaczny obiad, choć troszkę kaloryczny, ale raz na jakiś czas można się skusić.

Kotleciki z pieczarkami i wędliną

Składniki:

Kotleciki z pieczarkami i wędliną

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z pieczarkami i wędliną
Jajka roztrzepać wraz z jogurtem greckim i wszystkimi przyprawami oraz mąką ziemniaczaną. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, a następnie pozostawić do wystudzenia. Szynkę pokroić w kosteczkę, a ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do ciasta dodać szynkę, ser oraz wystudzone pieczarki, wszystko razem wymieszać i na rozgrzanym oleju smażyć małe kotleciki na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotleciki odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na ciepło polane ketchupem.