Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kotleciki z pieczarek wg Beatris

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki z podsmażonych pieczarek.

Kotleciki z pieczarek wg Beatris Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z pieczarek wg Beatris

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z pieczarek wg Beatris
Pokrojone w półplasterki pieczarki usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do pieczarek (jak płyn z grzybów odparuje). Smażyć dalej razem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone z cebulą pieczarki zmielić maszynką do mielenia mięsa. Do zmielonych pieczarek dodać namoczony wcześniej w wodzie, a następnie odciśnięty z niej chleb. Dodać też do nich jajko i 3 łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszać. Z pieczarkowej masy uformować niezbyt duże kotleciki. Każdy kotlecik obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, kłaść na niego kotleciki z pieczarek. Smażyć je na rumiano z obu stron.
Kotleciki z pieczarek wg Beatris
Pokrojone w półplasterki pieczarki smażone na oleju.
Kotleciki z pieczarek wg Beatris
Pokrojona w kostkę cebula dodana do podsmażonych pieczarek.
Kotleciki z pieczarek wg Beatris
Usmażone z cebulą pieczarki zmielone maszynką do mielenia mięsa.
Kotleciki z pieczarek wg Beatris
Kotleciki ze zmielonych smażonych pieczarek obtoczone w bułce tartej i smażone na oleju.