beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarkowe niby mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tylko pieczarkowe kotleciki.

Pieczarkowe niby mielone

Składniki:

Pieczarkowe niby mielone

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe niby mielone
Pieczarki umyć jeśli trzeba obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki.Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Położyć na patelni starte pieczarki i smażyć aż do odparowania płynu. Zdjąć z patelni i odstawić do wystygnięcia.Cebulę obrać i drobno pokroić .Na patelni ponownie rozgrzać olej i przesmażyć przygotowaną cebulę.Dodać do pieczarek. Następnie dodać tartą bułkę, jajko wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Formować okrągłe, małe kotleciki i smażyć z obu stron aż się zrumienią.

Tagi:

jajko tarta jajka