Kotleciki pieczarkowo-drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kotleciki z pieczarek, żółtego sera z pasztetem

Kotleciki pieczarkowo-drobiowe

Składniki:

Kotleciki pieczarkowo-drobiowe

 

  • 25 dag pieczarek
  • 10 dag żółtego sera (ja najczęściej używam salami)
  • pół szklanki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 120 g puszka pasztetu DROP
  • 1 duża cebula
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki pieczarkowo-drobiowe
Pieczarki , ser żółty i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie dodać do nich 2 jajka, pasztet DROP i bułkę tartą (czasami potrzebna jest większa jej ilość!). Doprawić solą i pieprzem. Uformować kotlety, które następnie obtaczamy jeszcze w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Życzę smacznego.