Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kotleciki Szu Szu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 290
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekko czosnkowa marynata służy za aromatyczną panierkę oraz sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste. Te kotleciki wręcz rozpływają się w ustach.

Kotleciki Szu Szu

Składniki:

Kotleciki Szu Szu

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka (spora; około 500-600g)

Marynata:

Ponadto:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki Szu Szu

Mięso:

Kotleciki Szu Szu
Pierś z kurczaka powinna być duża oraz podwójna.

Pierś umyć, osuszyć i przekroić na dwie części oraz następnie pokroić na plastry o grubości około 1 cm.

Marynata:

Kotleciki Szu Szu
Soli do marynaty można dodać na własny smak.

Wszystkie składniki wymienione do przygotowania marynaty należy bardzo dokładnie połączyć.Czosnek uprzednio posiekać lub przecisnąć przez praskę.

Marynowanie:

Kotleciki Szu Szu
Mięso najlepiej, aby się marynowało przez całą noc.

Kotleciki wymieszać w marynacie tak, aby każdy kawałek dokładnie był pokryty mieszanką.

Całość odstawić do lodówki minimum na 1 godzinę, ale najlepiej na całą noc.

Smażenie:

Kotleciki Szu Szu
Gotowe kotleciki powinny być zarumienione z obu stron.

Kotleciki należy smażyć z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem.