Sposób przygotowania:
Kotleciki w kruchym cieście
Składniki kotlecików łączymy ze sobą. Forujemy kotleciki, obtaczamy w mące. Na rozgrzanej patelni smażymy kotleciki ze wszystkich stron tak by lekko się podsmażyły (pozamykały pory).
Gotowe ciasto kroję na równe kwadraty ok 12 sztuk.
Na 6 kawałków kładę po kotleciku. Następnie posypuję serem żółtym tartym, daje plaster ogórka kiszonego oraz polewam 1 łyżeczką ketchupu. Przykrywam pustym kawałkiem ciasta. Zaklejam końce.
Każdy kwadracik smaruję mlekiem a następnie posypuję tartym serem. Przekładam na papier do pieczenia wyłożony na blachę. Piekę ok 30 min w 200 stopniach. Podaję z ulubionym sosem i surówką. Smacznego.
Gotowe ciasto kroję na równe kwadraty ok 12 sztuk.
Na 6 kawałków kładę po kotleciku. Następnie posypuję serem żółtym tartym, daje plaster ogórka kiszonego oraz polewam 1 łyżeczką ketchupu. Przykrywam pustym kawałkiem ciasta. Zaklejam końce.
Każdy kwadracik smaruję mlekiem a następnie posypuję tartym serem. Przekładam na papier do pieczenia wyłożony na blachę. Piekę ok 30 min w 200 stopniach. Podaję z ulubionym sosem i surówką. Smacznego.
SylaUla