Sposób przygotowania:
Ziołowe kotleciki z mielonej wołowiny
Mielone wołowe połączyć z jajkiem drobno posiekaną cebulą,dodać bułkę tartą oraz posiekane zioła bazylii, lubczyku, natki, majeranku a także odrobin mięty.
Wszystko doprawić musztardą francuską, sosem sojowym oraz pieprzem.
Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Dłonie zwilżyć wodą i formować kotleciki,które następnie posmarować lekko olejem.
Kotleciki smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym maśle klarownym z obu stron.
Podawać z sałatą z dodatkiem mięty,oraz sosem jogurtowym ze świeżym ogórkiem.
Wszystko doprawić musztardą francuską, sosem sojowym oraz pieprzem.
Dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Dłonie zwilżyć wodą i formować kotleciki,które następnie posmarować lekko olejem.
Kotleciki smażyć na średnim ogniu na rozgrzanym maśle klarownym z obu stron.
Podawać z sałatą z dodatkiem mięty,oraz sosem jogurtowym ze świeżym ogórkiem.
gusia1000