Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Kotleciki warzywne.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotleciki z zielonego groszku, kukurydzy, marchewki i papryki.

Kotleciki warzywne.

Składniki:

Kotleciki warzywne.

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki warzywne.
Marchewki obrać i ugotować do miękkości, następnie ostudzić i pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę, połączyć z marchewką. Do warzyw dodać odcedzony groszek i kukurydzę, kilka łyżek posiekanego koperlu, jajka, przyprawy i wymieszać dosypująć bułkę tartą. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej, a następnie smażyć je na rumiano na rozgrzanym oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka