zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Kotleciki warzywno-wołowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kotleciki warzywno wołowe. Świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Kotleciki warzywno-wołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki warzywno-wołowe

 

  • 40-50 dag mięsa wołowego z rosołu
  • Kalafior
  • Brokuł
  • Duża cebula
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta 3 łyżki + do panierowania
  • Łyżeczka imbiru
  • 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • Pół łyżeczki rozmarynu
  • Pieprz mielony do smaku
  • Po pół łyżeczki oregano, tymianku i majeranku
  • Szczypta chilli

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki warzywno-wołowe
Kalafiora i brokuły , myję, dzielę na różyczki i gotuję na parze. Odstawiam do wystudzenia. Cebulę obieram, kroję w piórka i przesmażam na rumiano. Mięso z rosołu kroję na mniejsze kawałki. Rozdrabniam w blenderze z warzywami i jajkami.



Masę przekładam do miski i doprawiam. Wsypuję bułkę tartą i wyrabiam , najlepiej to zrobić rękami. Jeśli masa jest za rzadka można dosypać bułki, lub dodać mąki. Z masy formuję kotleciki, Smażę na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Kotleciki warzywno-wołowe
Kalafiora i brokuły , myję, dzielę na różyczki i gotuję na parze. Odstawiam do wystudzenia
Kotleciki warzywno-wołowe
Rozdrabniam w blenderze z warzywami i jajkami. Masę przekładam do miski i doprawiam.
Kotleciki warzywno-wołowe
Wsypuję bułkę tartą i wyrabiam , najlepiej to zrobić rękami. Jeśli masa jest za rzadka można dosypać bułki, lub dodać mąki.
Kotleciki warzywno-wołowe
Z masy formuję kotleciki, Smażę na rozgrzanym oleju, na rumiano.