Sposób przygotowania:
Kotleciki warzywno-wołowe
Kalafiora i brokuły , myję, dzielę na różyczki i gotuję na parze. Odstawiam do wystudzenia. Cebulę obieram, kroję w piórka i przesmażam na rumiano. Mięso z rosołu kroję na mniejsze kawałki. Rozdrabniam w blenderze z warzywami i jajkami.
Masę przekładam do miski i doprawiam. Wsypuję bułkę tartą i wyrabiam , najlepiej to zrobić rękami. Jeśli masa jest za rzadka można dosypać bułki, lub dodać mąki. Z masy formuję kotleciki, Smażę na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Masę przekładam do miski i doprawiam. Wsypuję bułkę tartą i wyrabiam , najlepiej to zrobić rękami. Jeśli masa jest za rzadka można dosypać bułki, lub dodać mąki. Z masy formuję kotleciki, Smażę na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Cukiereczek13
zbysiowa
A smacznego, smacznego :D
MagdaMM
zbysiowa
Smacznego, podziel się wrażeniami Madziu, jak już zrobisz:)
kurka79
zbysiowa
Możesz także zmielić mięso i zrobić krokiety:)