Sposób przygotowania:
Kotleciki wegetariańsie
1. Soczewicę moczymy ok.godz. Odcedzamy. Marchewki obieramy, scieramy na tarce o dużych oczkach. Ryż,aszę,soczewicę i marchewki wkładamy do wrzatku i gotujemy na średnim ogniu 20 minut. Nastepie zestawiamy na koejne 20 minut w wodzie i dopiero odcedzamy i studimy.
2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na patelni na rumiano. Przekładamy do masy ryżowo-marchewkowej. dodajemy jajka i bułke tartą, mieszamy i doprawiamy. ormujemy kotleciki i smazymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Smażymy na patelni na rumiano. Przekładamy do masy ryżowo-marchewkowej. dodajemy jajka i bułke tartą, mieszamy i doprawiamy. ormujemy kotleciki i smazymy z obu stron na rozgrzanym oleju.