meg-air

meg-air

Złoty Ekspert
[Przepisów: 19]

Kotleciki wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki wegetariańskie to lekki i zdrowy posiłek, zamiast zwykłych mielonych. Smakują wyjątkowo dobrze .

Kotleciki wegetariańskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki wegetariańskie

 

  • 1 ugotowany kalafior
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 1 mały por
  • Kasza jaglana płatki
  • Rozmoczona w wodzie bułka
  • Bułka tarta do obtaczania
  • Olej do smażenia
  • Przyprawy, ja daję także troszkę przyprawy do kebaba

Sposób przygotowania:

Kotleciki wegetariańskie
Kalafiora gotujemy aż będzie miękki, siekamy na drobne kawałki. Tak samo robimy z jajkami na twardo. Łączymy kalafiora z posiekanym jajkiem, wbijamy 2 surowe, dodajemy posiekanego pora. Wszystko mieszamy, dodajemy kaszę jaglaną i rozmoczoną bułkę. Formujemy niewielkie kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Kotleciki Smażymy na rozgrzanym tluszczu, podajemy na ciepło.
Kotleciki wegetariańskie
można używać pora zamiast cebuli. smak jest lagodniejszy
Kotleciki wegetariańskie
Kotleciki wegetariańskie obtaczamy w bułce tartej po to, by miały złoty kolor