Sposób przygotowania:
Kotleciki z indyka w sosieI
1. Mięso z indyka mielimy maszynką do mielenia, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy obraną, drobno pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę, koperek, sól, pieprz i wyrabiamy masę mięsną. Następnie robimy okrągłe kotlety, panierujemy w mące pszennej i smażmy na rozgrzanym oleju.
II
2. Cebulę czosnek obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni typu Wok. Do warzyw dodajemy obraną, startą na tarce o dużych oczkach marchew, podlewamy jedną szklanką wody i wsypujemy kurkumę, sól oraz chili.
III
3. Papryczki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy w krążki i łączymy z warzywami.
4. Następnie wlewamy sos sojowy i dziesięć minut gotujemy.
5. Na koniec dodajemy groszek odlany z zalewy i zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody.
IV
6. Sos warzywny łączymy z kotletami i podajemy z ryżem lub makaronem.
7. Smacznego.