Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Zawijany schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Danie pięknie wygląda, więc doskonale prezentuje się na świątecznym i uroczystym stole. To smaczne i sycące danie na każdą okazje i dla każdego. Do dzieła.

Zawijany schab

Składniki:

Zawijany schab

 

Sposób przygotowania:

Zawijany schab

I

Zawijany schab
przygotowanie mięsa, myje, osuszam, rozcinam, następnie rozbijam i doprawiam solą oraz pieprzem.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części i kroję tak żeby powstał mi duży prostokąt. Mięso rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.

II

Zawijany schab
Przygotowanie grzybów, pieczarek na przygotowanie farszu

2. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte pokrojone bardzo drobno pieczarki. Smażę przez dziesięć minut i dodaję sól, pieprz, ketchup, musztardę i jeszcze smażę pięć minut.

III

Zawijany schab
rozkładanie farszu na mięsie.

3. Tak przygotowany farsz rozprowadzam po całej powierzchni mięsa i zwijam w roladę. Owijam folią aluminiową i piekę 50 minut w 180°C.

IV

4. Po upieczeniu kroję w dwucentymetrowe plastry i układam w naczyniu.
5. Cebulę, czosnek obieram, pomidory myję i kroję w cząstki, następnie warzywa blenduję blenderem. Przekładam do garnka, wlewam oliwę, miód, wsypuję imbir, tymianek, sól, chili i pieprz. Gotuję do chwili zagotowania i łączę z mięsem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.