Sposób przygotowania:
Zawijany schabI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam odstające części i kroję tak żeby powstał mi duży prostokąt. Mięso rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
II
2. Cebulę obieram drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte pokrojone bardzo drobno pieczarki. Smażę przez dziesięć minut i dodaję sól, pieprz, ketchup, musztardę i jeszcze smażę pięć minut.
III
3. Tak przygotowany farsz rozprowadzam po całej powierzchni mięsa i zwijam w roladę. Owijam folią aluminiową i piekę 50 minut w 180°C.
IV
4. Po upieczeniu kroję w dwucentymetrowe plastry i układam w naczyniu.
5. Cebulę, czosnek obieram, pomidory myję i kroję w cząstki, następnie warzywa blenduję blenderem. Przekładam do garnka, wlewam oliwę, miód, wsypuję imbir, tymianek, sól, chili i pieprz. Gotuję do chwili zagotowania i łączę z mięsem.
6. Gotowe.
7. Smacznego.