Sposób przygotowania:
Kotleciki z kalafiora
Ziemniaki i kalafior dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę kukurydzianą, ryżową i ziemniaczaną. Dosypać koperek i pozostałe przyprawy do smaku. Masę wymieszać.
Na patelni rozgrzać klarowane masło.
Z masy warzywnej formować nieduże kotleciki, obtaczać je w mące kukurydzianej i smażyć z obu stron na rumiano.
Są troszkę trudne do formowania, ale przy odrobinie cierpliwości da się to zrobić.
Na patelni rozgrzać klarowane masło.
Z masy warzywnej formować nieduże kotleciki, obtaczać je w mące kukurydzianej i smażyć z obu stron na rumiano.
Są troszkę trudne do formowania, ale przy odrobinie cierpliwości da się to zrobić.
iziona
edytaha
Dziękuję Iwonko :)
Nie wiem czemu boisz się kiszonego kalafiora? Wprawdzie pachnie mało przyjemnie, ale jest pyszny i chrupiący. Jeśli masz tak dużo kalafiora, to zakiś choć kilka różyczek i spróbuj :)
iziona
Nie przepadam za kiszonkami, wyjątek to ogórki i kapusta, może gdybym miała okazję spróbować to bym się przekonała. Kotleciki pyszotka :)
edytaha
iziona napisał(a):
iziona
Zapraszam, zapraszam u nas też jest cudnie i nawet Okrasa u nas gotował, a karpia w reklamie wymieniają.