Sposób przygotowania:
Piwna golonka Eli na kapuścieprzygotowanie golonek
Golonki opłukać i obwiązać białym sznurkiem bawełnianym.
przygotowanie golonek cd
Przygotować liście laurowe i ziele angielskie. Do dużego garnka włożyć golonki, dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, posolić i gotować 1 godzinę.
przygotowanie kapusty
Kiszoną kapustę pokroić.
przygotowanie kapusty cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie kapusty cd
Papryczkę umyć i drobno posiekać.
przygotowanie kapusty cd
Na dużej patelni roztopić smalec, dodać cebulę, papryczkę i przesmażyć.
przygotowanie kapusty cd
Do cebuli z papryczką dodać kapustę i razem przesmażyć.
przygotowanie kapusty cd
Kapustę podlać wodą, doprawić solą, pieprzem i dusić aż kapusta będzie prawie miękka.
przygotowanie kapusty cd
Duszoną kapustę przełożyć do dużej brytfanki.
pieczenie golonki
Przygotować majeranek, przyprawę do wieprzowiny, przyprawę do mięs,przyprawę do mielonego i czosnek granulowany .
pieczenie golonki cd
Golonki natrzeć wymieszanymi przyprawami i położy,c na kapuście. Brytfankę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 60 - 70 minut. Co jakiś czas polewać golonki piwem a później powstałym sosem. Gotowe golonki wyjąć. Do kapusty dodać mąkę i zasmażyć. Golonki podawać na kapuście. Smacznego!
gusia1000