Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kotleciki z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę myjemy,kroimy na ćwiartki,odkrawamy głąb i grube nerwyGotujemy w osolonej wodzie do miękkości

Kotleciki z kapusty włoskiej

Składniki:

Kotleciki z kapusty włoskiej

 

  • Średnia główka kapusty włoskiej
  • 2 jajka
  • duża cebula
  • 1/2 szkl.mąki krupczatki
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz
  • bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kapusty włoskiej
Kapustę myjemy,kroimy na ćwiartki,odkrawamy głąb i grube nerwy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy osączamy, studzimy i odciskamy z wody. Cebulę obieramy o razem z kapustą drobno kroimy. Do kapusty z cebulą dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy. Z masy formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju.

Smacznego ! :)